14 Şubat 2013 Perşembe

Parke Neden Kabarır


Laminant parke şişme veya kabarma sebepleri bir kaç tanedir. Bunları sizlere kısaca anlatacak olursak;

1) Laminant parke, montaj esnasında kenarlardan verilmesi gereken boşluk en az 2cm olmalıdır. Bu şekilde döşenmemesi durumunda parkenin şişmesi  veya kabarması kançınılmazdır.

2) Su basmasıda parkenizin şişmesine sebep olabilir ancak; yogun suya maruz kalırsa ortadan şişme(göbek) yapmasa dahi, ekleri kabarır ve bir birinden ayrılır. Bu gibi durumda suya maruz kalan parkeyi kurtarmanız söz konusu olamaz.

3) Sürekli ıslak silinmesi parkeye oldukca zarar vermektedir. Bu hususta yukarıda söz ettigim şekilde parkenize ciddi zararlar verir. Parkeniz şişme(göbek) yapmasa dahi ek yerleri bir birinden ayrılacaktır ve kullanım süresi (parke firmasının) garanti verdigi süreyi görmeden kullanılmaz hale gelecektir.

DIPNOT:
Parkenizi silerken mümkün olduğunca deterjan, klorak, domestos ve benzeri katkı ürünleri koymayınız. Bunları kullanıriseniz parkenizin yüzeyindeki hareler(desenler) zamanla kaybolur, buda uygulanan parkenin doğal görüntüsünün gitmesine sebep olur.

Türkiye'nin neresinden olursa olsun, bu durumlarla karşılaşırsanız bizleri arayın. Yerine gelip çözme olasılığımız olmasa dahi, yapmanız gerekeni sizlere anlatabiliriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder