25 Şubat 2013 Pazartesi

Laminat Parke Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Laminat parke alirken dikkat etmeniz gereken hususlar aşşigda verdiğimiz gibidir. Lütfen dikkatle okuyunuz aksi taktirde montaj yapan ekibin size zarar vermesi kaçinilmaz olur.

Öncelikle kullanmak istediginiz marka ve firmayi özenle seçmelisiniz. 

Öncelikle markalarin değerlendirmesini yapacağiz.

Laminat parkeler cin ve/veya yerli malzemelerde çok değişmektedir. Her ithal diye söylenen malzeme iyi değildir buna keza her yerli malzemede kötü değildir. Çünkü şuanda büyük diye adlandirabilcegimiz bütün firimalar piyasada bulunan iyi malzemelerinin birde alternatifi yani ucuzunu üretmektedirler. Bunlara bir kaç tane örnek verecek olursak hemen aklima geleni belirtmek istiyorum;

Vario - Terraclik - Smartclick
Peli Exlusive, Peli color

Bu iki markayi örnek alacak olursak piyasada sattiklari iyi malzemelerin birde alternatiflerini üretip satiyorlar ancak bundan bihaber olan müşteriler ayni marka diye ayni fiyata aliyorlar. Lütfen markalardaki özellikleri veya aradiginiz özellikleri araştirip aliniz.

Alacaginiz üründe olmasi gerekenlerin başlica özellikleri aşşigida vermiş oldugumuz gibi olmalidir.

1) Kolay cizilmez olmalidir.

2) Genleşmeye dayanikli ve/veya en az genleşeni olmalidir.

3) Yüzey dirençleri iyi ve minimum 10 yil sözleşmeli garantisi olmalidir.

4) Montaji yapilan laminat parkenin tekrar ilave ve/veya esksik kaldiginda malzemenin temin edilme sürecini ögreniniz. Cok uzun olmamasi durumunda 1 veya 2 paket kendiniz muhafaza etmeniz icin malzemecinizden temin edin..

Gelelim diğer hususa yani LAMINAT PARKE'yi alacaginiz firmada dikkat etmeniz gereken hususlara.

Laminat parke alacaginiz firmadan kesinlikle sözleşme yapmali ve sözleşme şartlarini iyice okuduktan sonra satiş yetkilisine imzalattiktan sonra bir nushasini yaniniza alinir. Sözleşme üzerine kullanilacak malzeme miktari, malzemenin cinsi, kapron, şilte hangisinin kullanilacagi, geçiş profillerinin nasil olacagi ve iş teslim tarihleri olmalidir.
Eviniz ve/veya iş yerinize gelen firma yetkililerinin ölçü alimlari esnasinda sizlerde yaninda bulununuz. Ölçülen odayi kendinizde ölüçün, çünkü odanin ölçülerinden fazla yazilip size yüksek metre kare ölçüsü cikarilabilir. Ve uygulama yapilacak alana size söylenildiginden daha az malzeme getirilip sizin haksiz yere paranizi alabilirler. Bu hususta müşterilerimizi önemle uyariyoruz.

Hakkinizi yemiyen, hakkinizi yemeye teşebbüs etmiyen firmalarla çalişmaniz dileğiyle.

Esktra Yapi Tasarim Ailesi..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder